top of page

Oud & Nieuw, dan gaan we toch los!

 

De nacht van Oud en Nieuw is naast Koningsnacht in Noord-Holland Noord één van de twee dagen waarop de ambulances het overmatig drankgebruik in extreme mate tegen komen. Elk jaar zien de hulpverleners dit met lede ogen aan.

De feestdagen in december zijn bij uitstek de dagen waarbij het normaal is dat er alcohol wordt genuttigd. Of het nu de commercie of de gewoonte is, het schijnt erbij te horen. Het project ‘In Control of Alcohol & Drugs’ ziet graag dat er ruimte komt voor een gesprek. Hoeveel alcohol wordt er dit jaar weer genuttigd op piekdag Oud & Nieuw, door u of door uw feestvierende kinderen?

Wie ben jij?

Er zijn gelukkig steeds meer jongeren die onderling of samen met hun ouders het gesprek aan gaan over waarom en hoeveel ze gebruiken. Dit levert ruimte op om dus ook een keertje minder of niet te gebruiken. De Wie ben jij?-campagne is juist met die intentie van start gegaan. Zijn de ingrediënten van de favoriete alcoholvrije cocktails voor Oud & Nieuw al verzameld? Of staan de kratten bier opgestapeld in de tuin om het nieuwe jaar in te luiden? Via www.benjijincontrol.nl is het mogelijk om te laten zien wie jij bent, waar jij voor kiest. De smileys spreken voor zich: fris helder blauw of ziekelijk misselijkmakend groen.

 

In Control of Alcohol & Drugs

Het project ‘In Control of Alcohol & Drugs’ zet in op de bewustwording van de gevaren van drank en drugs in de regio Noord-Holland Noord. Een samenwerkingsverband van de 17 gemeenten, GGD Hollands Noorden en Veiligheidsregio NHN, Brijder Jeugd en GGZ dat elkaar versterkt in deze strijd tegen alcohol en drugs bij jongeren. Piekdagen van ambulanceritten bij intoxicaties is een indicatie dat op dit terrein nog veel werk is te verrichten voor ouders, jongeren zelf en alle partners van het project. Kortom, de hele maatschappij!

bottom of page