top of page

Corona en middelengebruik

De situatie waar we in verkeren kan behoorlijk wat stress en angst veroorzaken: financiële zorgen, spanningen met huisgenoten, je uitlaatklep kwijt zijn, eenzaamheid enzovoort. Het kan dan verleidelijk zijn om die stress te willen verdrijven met alcohol of drugs…. 

Hou in gedachten dat deze middelen je gevoelens tijdelijk verdoven, ze komen daarna weer terug. En vervelender nog, ze kunnen die gevoelens ook versterken.  Lees hier antwoorden op de meest gestelde vragen over alcohol- en drugsgebruik en het coronavirus.  

Daarnaast zijn veel gezinnen nu het grootste gedeelte van de dag samen. Jongeren kunnen niet met hun vrienden op stap, als ouder heb je in deze tijd de mogelijkheid om het goede voorbeeld te geven aan je pubers, want: zien drinken doet drinken.  

Zoek daarom naar andere manieren om te ontspannen, voor voorbeelden kijk op:  Mentaalvitaal.nl en  Snelbeterinjevel.nl  

Voor meer informatie over middelengebruik en met vragen over drugs en alcohol kun je terecht op trimbos.nl , drugsinfoteam.nl en drugsinfoteam.nl/corona, alcoholinfo.nl  en drugsinfo.nl .  

Tevens kun je met vragen over alcohol, roken, drugs of gamen (ook in relatie tot corona en thuisisolatie) van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 17 uur bellen met 0900-1995 (10 cent per minuut). 

 

 

bottom of page